Silkroad Online Forums

A community forum for the free online game Silkroad Online. Discuss Silkroad Online, read up on guides, and build your character and skills.

Faq Search Members Chat  Register Profile Login

All times are UTC




Post new topic Reply to topic  [ 13 posts ] 
Author Message
 Post subject: GM Command
PostPosted: Sat Apr 20, 2013 10:47 pm 
Regular Member
User avatar
Offline

Joined: Oct 2006
Posts: 202
Location:
Athens
hello guys!

i might be in the wrong place but i will try to ask anyway.
what is the GM command to force restart the server?
hope i can get something.

thanks again and im sorry if i asked.

thank you!
-AzmariaLee


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: GM Command
PostPosted: Sat Apr 20, 2013 10:55 pm 
Valued Member
User avatar
Offline

Joined: May 2012
Posts: 354
Location: Sweden
you'd have to use the smc rc for that. If you want to make the restart legit. Or you can spawn 5000000000000k cerberus and that'll crash it aswell. lol

_________________
Image


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: GM Command
PostPosted: Sat Apr 20, 2013 10:56 pm 
Elite Member
User avatar
Offline

Joined: Aug 2006
Posts: 5984
Location: ...
There's no command that I know of. You can do that stuff via SMC or manually restart the server modules.

_________________
Image

Image Image Image


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: GM Command
PostPosted: Sat Apr 20, 2013 10:57 pm 
Regular Member
User avatar
Offline

Joined: Oct 2006
Posts: 202
Location:
Athens
actually im practicing some GM commands. then i bumb into what is the GM command to do a force restart of the server. hehehe. i dont want to crash it. it will be my last resort. :D

for sure there is a GM command for this one. :D


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: GM Command
PostPosted: Sat Apr 20, 2013 10:58 pm 
Regular Member
User avatar
Offline

Joined: Oct 2006
Posts: 202
Location:
Athens
Sanktum wrote:
There's no command that I know of. You can do that stuff via SMC or manually restart the server modules.


manual restart. @_@ should be too much of a hassle then.


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: GM Command
PostPosted: Sat Apr 20, 2013 11:00 pm 
Valued Member
User avatar
Offline

Joined: May 2012
Posts: 354
Location: Sweden
Not ingame no. You'd have to go to the smc and shut down the service. At least on vsrofiles. Which I assume you use. There's shitty guides saying you can restart it, but it's a lie the commands doesnt work.

GO onto your remote control if you're not running the server on your computer, open the smc either close the gateway server to prevent login server to work or just shut everythign down either by right clicking taking shut down all services or by "x"ing all the windows. Depends what you're planning on doing.

You can disconnect other players, move them etc ingame but you can't make a multicast that disconnects everyone ingame which is good so no gm abuse their powers.

_________________
Image


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: GM Command
PostPosted: Sat Apr 20, 2013 11:04 pm 
Regular Member
User avatar
Offline

Joined: Oct 2006
Posts: 202
Location:
Athens
@Aristocrat
thanks for the info. :D
but i really wonder why there is nothing like /serverrestart command to force restart server.
like for example its so lag ingame and doing a restart is the best first possible solution to the problem.


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: GM Command
PostPosted: Sat Apr 20, 2013 11:05 pm 
Valued Member
User avatar
Offline

Joined: May 2012
Posts: 354
Location: Sweden
azmarialee are you the one hosting it/owning it? Server shouldnt lag due to stuff that happens ingame unless it's running on a bad computer. Whats the server specs?

_________________
Image


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: GM Command
PostPosted: Sat Apr 20, 2013 11:14 pm 
Regular Member
User avatar
Offline

Joined: Oct 2006
Posts: 202
Location:
Athens
actually im a proxy GM.
im have not restart a server before so i didn't know.
about the server, it is located in Germany.
so the best way is do a remote restart. but i dont know how.
specs is great i suppose. not much info about this one but we have a provider.


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: GM Command
PostPosted: Sat Apr 20, 2013 11:30 pm 
Valued Member
User avatar
Offline

Joined: May 2012
Posts: 354
Location: Sweden
are u using any program to see traffic? What you might be experiencing if you don't have protection is a smaller ddos attack or provider having some issues

_________________
Image


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: GM Command
PostPosted: Sun Apr 21, 2013 1:26 am 
Regular Member
User avatar
Offline

Joined: Oct 2006
Posts: 202
Location:
Athens
The reason for this lag is the unique mobs spawned by the head GM.
Hahahaha. So i was thinking of doing a restart (which i dont have access to SMC).

Is it really OK to crash the server?
Will it restart automatically after crash? or it depends on the setting?


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: GM Command
PostPosted: Sun Apr 21, 2013 1:32 am 
Valued Member
User avatar
Offline

Joined: May 2012
Posts: 354
Location: Sweden
you shouldnt even think about doing that...what server is it

_________________
Image


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: GM Command
PostPosted: Tue Nov 19, 2013 1:21 am 
Hi, I'm New Here
User avatar
Offline

Joined: Nov 2013
Posts: 3
Location: USA
actually im practicing some GM commands.

_________________
wholesale Ed Hardy


Top
 Profile  
 
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 13 posts ] 

All times are UTC


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group