Silkroad Online Forums

A community forum for the free online game Silkroad Online. Discuss Silkroad Online, read up on guides, and build your character and skills.

Faq Search Members Chat  Register Profile Login

All times are UTC




Post new topic Reply to topic  [ 17 posts ] 
Author Message
 Post subject: Silkroad Launcher won't load
PostPosted: Tue Mar 04, 2008 10:29 am 
Regular Member
User avatar
Offline

Joined: Jun 2007
Posts: 207
Location:
Pacific
For some weird reason, my silkroad launcher isn't loading, it just pops up the thing for a split second, then disappears :banghead: and it's worked before by the way


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Silkroad Launcher won't load
PostPosted: Tue Mar 04, 2008 5:13 pm 
Frequent Member
User avatar
Offline

Joined: Jan 2007
Posts: 1288
Location:
Greece
Wat do u mean the launcher wont load? do u mean the screen wtih Start button??

Did u try system restore??

_________________
Cheers,
Truez
Zero_Doom wrote:
Quick Easy Fix Turn off your computer, beat it with a hammer. If it turns back on when prompted, turn it back off and do again until it doesn't come on again. Once that is taken care of, go get a book and learn about computers.

NVDIA Drivers
BSOD
Download anything for FREE


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Silkroad Launcher won't load
PostPosted: Tue Mar 04, 2008 11:11 pm 
Regular Member
User avatar
Offline

Joined: Jun 2007
Posts: 207
Location:
Pacific
It's been happening for a while, and I don't want to system restore to that long ago, incase there's stuff I missed

I mean, when the launcher doesn't load, it really doesn't load, nothing comes up (well, the thing comes up for about a tenth of a second then disappears :P), wait I guess that means the screen with the start button


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Silkroad Launcher won't load
PostPosted: Wed Mar 05, 2008 12:13 am 
Buttsecks the Global Molester
Buttsecks the Global Molester
User avatar
Offline

Joined: Aug 2007
Posts: 5718
Location: Maine, USA
if all fails try and reinstall :roll:

_________________
Image


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Silkroad Launcher won't load
PostPosted: Wed Mar 05, 2008 6:37 am 
Regular Member
User avatar
Offline

Joined: Jun 2007
Posts: 207
Location:
Pacific
unfortunately.... done that, I also have the choice of redownloading, but before I waste nearly a gig of downloads I just want to see if anyone has an idea :(


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Silkroad Launcher won't load
PostPosted: Wed Mar 05, 2008 3:09 pm 
Buttsecks the Global Molester
Buttsecks the Global Molester
User avatar
Offline

Joined: Aug 2007
Posts: 5718
Location: Maine, USA
well just get rid of the old download and then redownload :)

_________________
Image


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Silkroad Launcher won't load
PostPosted: Wed Mar 05, 2008 7:04 pm 
Frequent Member
User avatar
Offline

Joined: Oct 2007
Posts: 1427
Location:
Olympus
monkey289 wrote:
For some weird reason, my silkroad launcher isn't loading, it just pops up the thing for a split second, then disappears :banghead: and it's worked before by the way


Usually, when a program acts unexpectedly, it means something changed. Any patches applied to your system? Of course SRO isn't that great coding-wise...

Rebooted already, I'm assuming.

_________________
If faith is a crutch, I'm not limping anymore.


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Silkroad Launcher won't load
PostPosted: Thu Mar 06, 2008 6:17 am 
Regular Member
User avatar
Offline

Joined: Jun 2007
Posts: 207
Location:
Pacific
nope, didn't do anything drastic to my system, would redownloading work at all?


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Silkroad Launcher won't load
PostPosted: Thu Mar 06, 2008 8:42 pm 
Buttsecks the Global Molester
Buttsecks the Global Molester
User avatar
Offline

Joined: Aug 2007
Posts: 5718
Location: Maine, USA
wouldnt hurt to try :wink:

_________________
Image


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Silkroad Launcher won't load
PostPosted: Thu Mar 06, 2008 9:23 pm 
Frequent Member
User avatar
Offline

Joined: Oct 2007
Posts: 1427
Location:
Olympus
if you re-download and reinstall, make sure you save your Screenshots folder :P

Then, uninstall SRO first, reinstall.

_________________
If faith is a crutch, I'm not limping anymore.


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Silkroad Launcher won't load
PostPosted: Fri Mar 07, 2008 8:06 am 
Regular Member
User avatar
Offline

Joined: Jun 2007
Posts: 207
Location:
Pacific
fixed, it was because of DEP


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Silkroad Launcher won't load
PostPosted: Sat Mar 15, 2008 9:39 pm 
Hi, I'm New Here
User avatar
Offline

Joined: Mar 2008
Posts: 4
Location:
Sparta
what is DEP? because i've the same problem


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Silkroad Launcher won't load
PostPosted: Sat Mar 15, 2008 11:14 pm 
Frequent Member
User avatar
Offline

Joined: Oct 2007
Posts: 1427
Location:
Olympus
Data execution prevention...

http://support.microsoft.com/kb/875352

Data Execution Prevention (DEP) is a set of hardware and software technologies that perform additional checks on memory to help prevent malicious code from running on a system
. In Microsoft Windows XP Service Pack 2 (SP2) and Microsoft Windows XP Tablet PC Edition 2005, DEP is enforced by hardware and by software.

The primary benefit of DEP is to help prevent code execution from data pages. Typically, code is not executed from the default heap and the stack. Hardware-enforced DEP detects code that is running from these locations and raises an exception when execution occurs. Software-enforced DEP can help prevent malicious code from taking advantage of exception-handling mechanisms in Windows.

_________________
If faith is a crutch, I'm not limping anymore.


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Silkroad Launcher won't load
PostPosted: Sat Mar 15, 2008 11:20 pm 
Hi, I'm New Here
User avatar
Offline

Joined: Mar 2008
Posts: 4
Location:
Sparta
and how can i disable it or something that sro works?


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Silkroad Launcher won't load
PostPosted: Sun Mar 16, 2008 8:56 am 
Hi, I'm New Here
User avatar
Offline

Joined: Mar 2008
Posts: 4
Location:
Sparta
thx I fixed it now i can play sro again!!!

THX VERY MUCH :D


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Silkroad Launcher won't load
PostPosted: Mon Mar 17, 2008 3:22 pm 
Frequent Member
User avatar
Offline

Joined: Oct 2007
Posts: 1427
Location:
Olympus
Sorry I didn't get back to you sooner on that, I've had severe back pain over the weekend.

How to disable DEP:

- Click Start, then Control Panel
- Select System
- Click the Advanced tab
- In the Performance area, select Settings
- Click the Data Execution Prevention tab in the dialog box that opens
- Select Turn on DEP for all programs and services except those I select
- Click Add.
- The "open" dialog box will open. Browse to the SRO_Client.exe
- highlight and click Open
- Click Apply
- Click Ok
- Reboot

You might have to do this again for the launcher. I don't have SRO on my work pc so I can't check.

This should keep your computer protected from anything else while still allowing SRO to run.

_________________
If faith is a crutch, I'm not limping anymore.


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Silkroad Launcher won't load
PostPosted: Sat Mar 09, 2013 10:15 am 
Hi, I'm New Here
User avatar
Offline

Joined: Aug 2011
Posts: 1
Location: Cairo
when i follow the steps and reboot DEP settings are resetted automatically ignoring the exception of sro_client


Top
 Profile  
 
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 17 posts ] 

All times are UTC


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 3 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group